IMSP SR Ungheni
Arhivă noutăţi  Proiect " Școala în Spital"

Proiect " Școala în Spital"

școală spital

Captură: AiciTV.md

„Școala în Spital”, care activează în secția de pediatrie a spitalului raional Ungheni,este o experiență inedită pentru Moldova. În cadrul acestei școli, copii internati in tratament impreuna cu o profesoara,organizeaza diverse acctivitati la care le ajuta sa depaseasca mai usor boala.

Micuții internați în secția de pediatrie a spitalului raional Ungheni au prezentat un spectacol de poezie, colinde și urături. Programul festiv a fost pregătit  în cadrul „Școlii în Spital”, care este un proiect realizat de Organizația obștească „Degețel” din Ungheni. Şi deoarece sărbătorile de iarnă bat la uşă, a venit şi Moş Crăciun cu o desagă plină de cadouri.

Reprezentanții Spitalului Raional apreciază aportul adus de Asociația obștească „Degețel” pentru activitatea școlii din incinta spitalului.

Profesoara care activează în cadrul acestei școli spune că, deși lucrul cu micuții bolnavi e dificil, efortul este răsplătit atunci când vede cum, datorită activităților din cadrul școlii, copii se tratează mai uşor.

Părinții copiilor internați în secția de pediatrie au rămas impresionați de surpriză și de susținerea  din partea Asociației „Degețel”.

„Școala în Spital” a fost fondată şi este finanțată de Asociația Obștească „Degețel” și activează în cadrul Secției de Pediatrie a Spitalului Raional Ungheni din anul 2008.

Pentru vizionarea reportajului accesati: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=vQe6B4A3Szs#t=0s

 

Sursa: Expresul.com