IMSP SR Ungheni
Arhivă noutăţi  Nici un virus, nici un microb nu va mai trece

Nici un virus, nici un microb nu va mai trece

 

 

Spitalul raional Ungheni are, începînd cu ziua de 3 august, o secţie de sterilizare nou-nouţă. „De buna funcţionare a acestei secţii depinde calitatea serviciilor chirurgicale, obstetrical-ginecologice, stomatologice”, a explicat directoarea spitalului, Lidia Crăciun.

Acum cîteva luni, situaţia în acest domeniu era dezastruoasă. Un edifiu vechi, condiţii improprii, aparataj uzat – cam aşa arăta vechea secţie de sterilizare. „S-a funcţionat mai dificil”, avea să spună, diplomatic, Raisa Popovici, vicedirectoarea Centrului Sănătate Publică. Din cauza secţiei de sterilizare, spitalul a fost la un pas de ratarea acreditării.

Timp de trei luni s-a muncit intens şi, potrivit Lidiei Crăciun, în loc de o reparaţie capitală, s-a efectuat o reconstrucţie din talpă. „Noi am încercat s-o reparăm capital, dar s-a dărîmat cu totul. Slavă Domnului că s-a dărîmat, căci astfel am fost puşi în situaţia s-o reconstruim”, a spus Lidia Crăciun. Proiectul a costat 500 mii de lei, dintre care jumătate din sumă a fost alocată de Consiliul raional, iar cealaltă jumătate – din sursele proprii ale instituţiei.

„Ceea ce s-a făcut acum este cu adevărat o renovare. Acum, serviciul respectiv va corespunde cerinţelor actuale şi va asigiura buna funcţionare a instituţiei în general”, a declarat Raisa Popovici.
„Am aşteptat foarte mult acest eveniment”, recunosc lucrătorii medicali ai spitalului. Nu este întîmplător faptul că ei s-au adunat în număr mare la festivitatea de deschidere. „E un succes al nostru, al tuturor”, a remarcat vicedirectoarea Maria Rotaru. Pentru secţia renovată au fost achiziţionate două aparate de sterilizare performante, care vor asigura, cu siguranţă, o calitate mult mai înaltă a serviciilor. Au fost create condiţii foarte bune şi pentru personalul medical de aici. „Este o realizare frumoasă şi sperăm să reuşim mult mai multe în domeniul medical”, a menţionat medicul urolog Valeriu Ternovschi, subliniind, totodată, că îşi pune mari speranţe în noua conducere.

De serviciile secţiei de sterilizare a Spitalului raional vor putea beneficia, potrivit Lidiei Crăciun, toate verigile sistemului de sănătate din raion.

Lucia Bacalu (Expresul de Ungheni)