IMSP SR Ungheni
Arhivă noutăţi  Reparaţii capitale şi modernizări la Spitalul Raional Ungheni

Reparaţii capitale şi modernizări la Spitalul Raional Ungheni

 

 

În vederea continuării programului de reparaţii capitale şi modernizări, precum şi a dotării cu aparatură medicală a Spitalului Raional Ungheni, săptămâna curentă, după o reparaţie capitală, a fost redeschisă secţia de sterilizare.


Solemnitatea a avut loc într-un cerc restrâns, căci la evemiment au participat doar personalul medical şi administraţia spitalului. Lidia Crăciunc, directorul instituţiei, a menţionat: „Ne bucurăm că după o reparaţie capitală am reuşit să redeschidem o secţie fără de care serviciile chirurgical, obstetrician-ginecologic şi stomatologic nu ar putea funcţiona”. De altfel, dânsa a spus că s-a dorit la început doar o reparaţie curentă a secţiei, dar în timpul lucrărilor clădirea veche din anii 50 s-a dărâmat ca o cutie de chibrituri. Astfel, au fost create condiţii bune, atât pentru activitatea spitalicească, cât şi pentru personalul care activează în secţie. Secţia a fost dotată şi cu aparataj modern. Din spusele Lidiei Crăciun, jumătate din suma cheltuită pentru constucţia unei secţii noi au fost surse alocate din bugetul raional şi că îşi doreşte ca astfel de evenimente să fie o obişnuinţă pentru spital.
Maria Rotari, vicedirectorul spitalului, a spus că dotarea cu aparataj nou a secţiei de sterilizare va permite şi realizarea mai eficientă a măsurilor de profilaxie a infecţiilor dobândite în timpul spitalizării.Raisa Popovici, director adjunct la Centrul Sănătate Publică, a menţionat: „Astăzi a fost realizat un obiectiv destul de important - modernizarea serviciului de sterilizare, dar nu trebuie să ne oprim aici, dar să tindem spre ajustarea la cerinţele actuale şi a altor sectoare ale serviciului spitalicesc”. Valeriu Ternovschi, medic urolog, a concretizat: „Toate secţiile spitalului se află în clădiri vechi şi de aceea sper că între timp, cu ajutorul conducerii noi, vom asista la o reparaţie capitală în fiecare din ele”.
La solemnitate au mai fost prezenţi şi antreprenorii care au lucrat pe parcursul a trei luni, care au dat garanţie că lucrările au fost executate la un nivel înalt.
De menţionat, că la finele anului după o reparaţie capitală va fi redeschis şi blocul chirurgical al Spitalului Raional Ungheni.

Tatiana CUIBARU (Unghiul)