IMSP SR Ungheni
Noutăţi  CCSTB - 2 ani de activitate

CCSTB - 2 ani de activitate

 • Galerie foto
 • Tuberculoza este o boală socială

  cu un aspect medical

  Sir William Osler în 1902 (1849-1919)

   

  Pe data de 28 martie 2014 în incinta Consiliului Raional Ungheni s-a sărbătorit 2 ani de activitate a Centrului Comunitar pentru Suportul  Pacienţilor cu Tuberculoză  (CCSTB) din oraşul Ungheni. CCSTB Ungheni reprezintă o instituţie de profil medico-socială care acordă suport pacienţilor cu tuberculoză în faza de tratament ambulatoriu. Scopul centrului este de a îmbunătăţi complianţa la tratament prin oferirea suportului social şi psihologic, creşterea ratei succesului la tratament şi diminuarea numărului pacienţilor cu abandon al tratamentului.

           Aniversarea CCSTB Ungheni s-a manifestat prin organizarea mesei rotunde cu genericul “Vrem o viaţă fără TUBERCULOZĂ”, la care au fost participat directorii centrelor de sănătate, asistenţi medicali pe tuberculoză, primari, asistenţi sociali, reprezentanţi ai Direcţiei Sociale şi Protecţie a Familiei. Ca invitaţi au fost Rodicova Feodora- preşedintele ONG “Speranţa Terrei” şi Cristina Celan - reprezentant al Centrului  pentru Politici şi Analiză în Sănătate, care a înmînat diplome tinerilor voluntari.

           Pentru informarea celor prezenţi despre situaţia cu tuberculoză în raionul Ungheni şi despre activitatea CCSTB Ungheni au fost prezentate 2 rapoarte, raportori fiind Crăciun Lidia- director IMSP SR Ungheni şi respectiv Cheptonar Tatiana – psihologul CCSTB. Cu o notă informativă despre situaţia cu tuberculoză în raion a luat parte şi Serghei Talmaci – şef secţie epidemilogie Centrul Sănătate Publică Ungheni.

  Rapoartele se anexează.