IMSP SR Ungheni
Noutăţi  Gala Premiilor în Sănătate

Gala Premiilor în Sănătate

 • Galerie foto
 • Serviciul chirurgical al IMSP Spitalul Raional Ungheni a fost înaintat pentru participare la Gala Premiilor în Sănătate 2014 la nominalizarea “Cea mai bună echipă/secţie spitalicească”.

  Pentru perioada de referinţă serviciul chirurgical a efectuat cel mai mare număr de operaţii dintre toate spitalele raionale (3929 cu o medie de 3351 la 100 000 populaţie), a înregistrat cea mai mică rată a complicaţiilor postoperatorii 0,4 % şi cea mai mică rată a letalităţii postoperatorii 0,1%.

  A fost implimentat proiectul modernizarea secţiei chirurgicale finanţat din Fondul de Dezvoltare a Prestatorilor de servicii CNAM (2012), a fost implimentat proiectul “Chirurgia miniinvazivă performantă pentru Spitalul raional Ungheni”, finanţat din acelaşi fod ce a permis implimentarea tratamentului laparoscopic chirurgical pe scară mai largă atît în ghirurgia generală, cît şi ginecologie.

  De asemenea graţie proiectului finanţat de firma norvegienă ”HELP” sala de operaţii oftalmologice a fost dotată cu  microscop operaţional; facoemulsificator (suma proiectului 150 mii euro, conducător de proiect doctorul oftalmolog Gaibu Dumitru) ce a permis tratamentul modern a cataractei, pterigoion ~ 60 operaţii pe an   .

  Serviciul chirurgical este dotat cu utilaj modern USG ultima generaţie  cu Doppler, videocolonoscop, videogastroscop, USG portativ pentru pacienţi netransportabili  care permite de a diagnostic un spectru larg de patologii chirurgicale .

   

  Datele din raportul Centrului Naţional de Management în Sănătate privind sănătatea populaţiei şi activitatea IMSP pe anii 2012-2013

   

  Pentru a VOTA accesaţi link-ul de mai jos

  http://pro-sanatate.md/voting-gala-premiilor-in-sanatate/