IMSP SR Ungheni
Noutăţi  Eficienţă energetică în Spitalul raional Ungheni

Eficienţă energetică în Spitalul raional Ungheni

 Astăzi, pe masa de lucru a şefilor instituţiilor medicale din cele trei raioane: Ungheni, Nisporeni și Călăraşi, stau proiecte de milioane, îndreptate spre obţinerea unei reduceri esenţiale de consum a energiei termice şi electrice.

La Spitalul raional Ungheni, pacienţii şi medicii din secţiile maternitate şi ginecologie se vor simţi mai confortabil deja în această iarnă. Asta, graţie unui proiect în derulare, finanţat din sursele Fondului de eficienţă energetică. Costul acestuia se ridică la circa 2,5 milioane de lei.
Lidia Crăciun, directoarea spitalului, ne-a comunicat că suma respectivă se va cheltui pentru termoizolarea pereţilor ambelor blocuri, dar şi pentru schimbarea acoperişului, geamurilor, uşilor exterioare şi sistemului de ventilare la maternitate, a sistemului de încălzire – în secţia de ginecologie.
”Toate aceste schimbări ne vor permite să obţinem reduceri de 35 la sută la facturile pentru agentul termic”, ne-a relatat dînsa, dînd asigurări că punctul final al proiectului va fi pus în luna octombrie. Tot în această toamnă, va intra pe rol un alt proiect de eficienţă energetică, finanţatorul fiind acelaşi – Fondul de eficienţă energetică. Valoarea noului proiect va fi de circa două milioane de lei. De data aceasta, este vorba de asigurarea spitalului, în proporţie de 50 la sută, cu apă caldă, pe parcursul a şapte luni, graţie bateriilor solare care vor fi instalate pe cîteva blocuri spitaliceşti. Şi în acest caz, Lidia Crăciun s-a arătat încrezută de faptul că proiectul va aduce doar beneficii instituţiei pe care o gestionează, căci se vor reduce cheltuielile la energia electrică cu circa 50%.

Sursa http://www.expresul.com/2014/08/04/eficienta-energetica-spitalele-din-regiune/