IMSP SR Ungheni
Noutăţi

Noutăţi

 • Gala Premiilor în Sănătate
 • Premiere Gala Premiilor în Sănătate
 • Eficienţă energetică în Spitalul raional Ungheni
 • Deschiderea oficială a ascensorului 01.10.2015
 • 21 mai Ziua internationala de comemorare a persoanelor decedate de SIDA
 • Moldova iese din fum. Un an de succese și provocări
 • 18 iunie 2017 Ziua lucrătorului medical și a farmacistului
 • Ajutor umanitar
 • Zilei Mondiale de combatere a rabiei - 28 septembrie 2017” cu genericul „Rabia: zero cazuri pînă în 2030”
 • Zilei Mondiale a Inimii – 29 septembrie 2017 cu genericul „Acționați pentru puterea inimii”
 • Ziua Naţională fără alcool - 2 octombrie 2017
 • Săptămâna Mondială de Conștientizare a Rezistenței la Antibiotice – 13-19 noiembrie 2017
 • La 14 noiembrie 2017 este marcată Ziua Mondială a diabetului cu genericul „Femeile și diabetul – dreptul nostru la un viitor sănătos.”
 • Ziua Naţională de renunțare la fumat - 16 noiembrie 2017 cu genericul „Renunțați la fumat, faceți aerul mai curat”
 • Comunicat de presa
 • Conventia Colectiva de ramura 2018-2021
 • Ziua Mondială de Luptă împotriva Tuberculozei – 24 martie 2018
 • 12 mai – Ziua internațională a asistenților medicali
 • 6 iunie 2018 celebrarea Zilei donatorului la Ungheni
 • Campanie „ Mulțumesc Doctore ! ``
 • Deschiderea Unitate Primiri Urgențe
 •  Proiect eficienta energetica - instalarea bateriilor solare

  Scumpirea continuă a energiei electrice din ultimii ani a dus la creşterea facturilor pentru cea mai mare parte a populaţiei, astfel că energiile regenerabile devin o alternativă pentru reducerea facturilor.

  IMSP Spitalul Raional Ungheni implementeaza diferite proiecte de eficienţă energetica - izolare termica a blocurilor curative , instalarea bateriilor solare care vor genera energie pentru apa caldă menageră pentru diferite necesităţi .

  Scopul proiectelor micşorarea pierderilor termice, reducerea facturilor pentru servicii comunale şi resurse termoenergetice, crearea condiţiilor hoteliere optime pentru necesităţile personalului medical şi pacienţi .

      

   

   

   

  Secțiia hemotransfuzie SR Ungheni a trecut in sediu nou

   

  Din luna februarie 2017 secția transfuzie a IMSP Spitalul Raional Ungheni are un sediu nou . Au fost create condiţii optime pentru activitatea secţiei . Secţia este dotată cu echipament grație proiectului Ministerul Sănătăţii, în colaborare cu Crucea Roşie din Elveţia, Centrele de Transfuzie a  Sângelui din Elveţia şi Centrul Naţional de Transfuzie a Sângelui din Republica Moldova prin intermediului  Proiectului ”Fortificarea capacităţilor securităţii  hemotransfuzionale în Republica Moldova  2014-2016”. Implementarea acestui proiect a dus la sporirea gradului de siguranţă şi calitate la recoltarea a produselor sanguine, prin aplicarea unor metode moderne, introducerea de noi materiale şi instruirea personalului;

           

   

      

  Galerie

  Informații utile donatorilor :  http://www.sr-ungheni.ms.md/?menu=259&lang=ro

   

  Moldova iese din fum. Un an de succese și provocări

   

  La data de 31 Mai întreaga lume marchează Ziua fără tutun. Organizația Mondială a Sănătății a declarat ziua de 31 mai ca Ziua Mondială fără Tutun în anul 1987 într-o inițiativă de a atrage atenția asupra pericolul utilizării tutunului pentru societate, nu numai pentru fumători.

  https://www.youtube.com/watch?v=GA0fCv9_aEs

   

  49 ani dedicați activității medicale în cadrul Spitalului Ungheni

   

   

  Medic neurolog Grimut Valentina In 1996 a atins virsta de pensionare dar a continuat timp de 21 ani sa exerciteze cu daruire de sine profesiunea de medic.

  După 49 ani de activitate în cadrul secției neurologie a Spitalului Raional Ungheni a decis să se retragă din activitatea medicală .

  La 31.05.2017 a fost ultima zi de activtate

  Colectivul spitalului cu Administrația solemn a marcat evenimentul aducînd mulţumire pentru toată activitatea depusă în folosul pacienţilor în cei 49 de ani de activitate .

   

  Mesajul colectivului :

  Un capitol din viata Dumneavostră se incheie acum, iar altul nou va incepe in curand. Vă dorim multi ani de sanatate, bucurie si primavara in suflet.

   

  Carieră medicală :

  Absolventa a Scolii medicale din or.Bender proimoția 1957
  Dupa absolvire activeaza pe repartizare in cadrul SR Calarasi in calitate de moasa.
  În anul 1962 este admisa la studii la Insitutul de Stat de Medicina or.Chisinau. Dupa absovire, in 1968, este repartizata la Spitalul Raional Ungheni si îsi incepe activitatea in functie sef al sectiei fizioterapie iar peste 2 luni la 07.10.1968 este transferata in functie de medic neurolog.
  Din 1978 pina la 02.01.2008 a activat in functie seful sectiei neurologie.
  Pe parcursul activitatii sale s-a afrimat ca specialist de forță, dind dovada de profesionalism , corectitudine, onestitate , responsabilitate , cu atitudine serioasa fata de obligatiunile de serviciu. A fost o persoana principială, atenta cu pacientii . S-a evidentiat prin initiativa organizatorica , prin comunicare eficienta, lucrul in echipa .
  Pentru meritele deosebite in acordarea serviciilor medicale populatiei raionului, pentru onestitate si devotament profesiei de medic, a fost premiata de Ministerul Sanatatii , administratia locala :
  Dimpoma Ministerului Sănătă/ii in 2005, 2010, 2015.
  Dimplome si multumiri din partea administratiei SR Ungheni 1969,1982,1984,1985,1998, 1997,1999,2005,2010,2015.

   

  Galerie foto eveniment

   

  18 iunie 2017 Ziua lucrătorului medical și a farmacistului

   

  Colectivul Spitalului Raional Ungheni a marcat Ziua lucrătorului medical și a farmacistului . Cu mesaj de felicitarea a venit Președintele Consiliui Raional Ungheni Ludmila Guzun și vice președintele Consiliui Raional Ungheni , președintele Consiliului de Administrare a spitalului Gherasimov Petru

  În fiecare an, în a treia duminică a lunii iunie, în RM se sărbătoreşte Ziua lucrătorului medical și a farmacistului. Istoria acestei zile datează încă din 1800, atunci când medicul american, Wiliamson Crawford Long, a folosit pentru prima dată anestezia într-o operaţie. Ulterior, pentru a marca acest eveniment fără precedent, autorităţile americane au declarat data de 30 martie - Zi Naţională a Medicilor.

  În Republica Moldova, Ziua lucrătorului medical şi a farmacistului a fost instituită prin Decret prezidenţial în anul 1994 pentru a oferi ocazia de a onora, în mod oficial, oamenii care stau la straja sănătăţii publice.

  Sănătatea este un privilegiu. Dacă e să vorbim de societatea sănătoasă, de modul ei de perpetuare, atunci, cu siguranţă putem afirma că pilonul care susţine principiile unei comunităţi generate dintr-o temelie sănătoasă este, ca o binecuvîntare, profesia de medic.

  Această profesie este pe bună dreptate considerată una din cele mai nobile din lume, dar şi una de o responsabilitate inegalabilă. Majoritatea absolută a lucrătorilor medicali îşi onorează funcţiile de serviciu la un înalt nivel de măiestrie profesională, muncind cu jertfire de sine, deseori în afara orelor de program, ghidându-se în activitatea de zi cu zi, de obligaţia supremă fixată în Jurământul lui Hipocrate.

  Rolul lucrătorului medical într-o societate este vital, mai ales când se vorbește tot mai mult despre importanţa sănătăţii fiecărei persoane în parte. Lucrătorii medicali sunt cei care aduc bucuria continuităţii neamului în fiecare familie, care dăruiesc o rază de speranţă suferindului, tratează boala şi sufletul, în baza simplei chemări a inimii.

  Galerie foto eveniment

  Zilei Mondiale de combatere a rabiei - 28 septembrie 2017” cu genericul „Rabia: zero cazuri pînă în 2030”

   

  Săptămâna Mondială de Conștientizare a Rezistenței la Antibiotice – 13-19 noiembrie 2017 cu genericul: „Solicitați sfatul unui specialist calificat în domeniul medical înainte de a lua antibiotice ”